Roos

Roosil on parfümeerias kasutamisel tõeline lilleline, romantiline ja keeruline lõhnaprofiil. Tema aroomi kirjeldatakse sageli kui magusat, värsket ja kergelt vürtsikat, rohelise, puuviljase ja pulbrilise alatooniga. Roos on mitmekülgne noot, mis lisab parfüümidele luksuslikku lillelõhna ja teiste koostisosadega segatuna loob valiku klassikalistest kuni tänapäevaste lõhnaprofiilideni. Roosi kütkestav ja püsiv aroom lisab lõhnakompositsioonidele sügavust, keerukust ja elegantsi.

Roos on liigitatud parfümeeria lillenoodiks tänu oma rikkalikule, keerukale ja erilisele lillelõhnale. Lillelõhnad, mis sisaldavad roosi, jasmiini ja liilia noote, on merevaigu, puidu ja värskete lõhnade kõrval üks peamisi lõhnaperekondi.

Lisaks lillenoodina kasutamisele saab roosi kasutada ka teistes lõhnaperekondades, nagu merevaigu või vürtsikad kompositsioonid, kus see lisab sooja ja sensuaalse elemendi. Üldiselt kasutatakse roosi laialdaselt parfümeerias tema elegantsete ja romantiliste omaduste tõttu, olgu siis eraldiseisva noodina või kombineerituna teiste lilleliste koostisosadega, et luua keerukamaid lillekompositsioone.

Parfümeerias kasutatakse tavaliselt mitut roosivariatsiooni, sealhulgas:

Rose de Mai: tuntud ka kui May Rose. See on kõrgelt hinnatud roosisort, mida kasvatatakse Prantsusmaal Grasse´is. Sellel on rikkalik, kompleksne lõhn mee, puuviljade ja vürtside nootidega.

Damaskuse roos: kõrgelt hinnatud roosisort, mis on tuntud oma intensiivse vürtsika aroomi poolest. Seda kasvatatakse Bulgaarias, Türgis ja Iraanis.

Teeroos: seda tüüpi roosidel on kergem ja värskem lõhn kui teistel sortidel, rohelise tee ja ürtide nootidega.

Bourbon Rose: roosiliik, on tuntud oma magusa puuviljalõhna poolest, millel on aprikoosi ja vaarika noodid. Oma nime on ta saanud Bourboni saare (praegu nimega Reunion) järgi, kus seda esmakordselt kasvatati.

Türgi roos: Türgis kasvatatav roosiliik, millel on vürtsikas, puuviljane lõhn nelgi ja kaneeli nootidega.

Bulgaaria roos: tuntud oma rikkaliku täidlase lõhna poolest, milles on tunda mee ja puuvilja noote. See on parfümeerias üks enimkasutatavaid roosisorte.

Maroko roos: tuntud oma intensiivse eksootilise tsitruse- ja vürtsinootidega lõhna poolest. Seda kasutatakse sageli tipptasemel lõhnaainetes ja luksuslikes ilutoodetes.


Uued Lõhnad
Tee parfyym.pri.ee avaleheks
 

Käesolev andmebaas on autorikaitse objekt.    Copyright © 2024        parfyympriee@gmail.com